IDŐPONTFOGLALÁS
Foglaljon online időpontot és
foglalásra 24 órán belül pontos időpontot adunk.
Foglalás megkezdése
Szolgáltatásaink
Talpmasszázs
Testmasszázs

A reflexológia hatásmechanizmusának elmélete

A masszázs-terápia hatásainál helyi ingerhatások lépnek fel. Az idegi reflexhatások csaknem elhanyagolhatóak. A reflexológia „reflexhatáson” alapul, mely a talp zónái, mint perifériás(környéki) projekciós terület és más központi projekciós területek között fennálló kapcsolatrendszerre épül. Ez a kapcsolat nem az idegrendszer, hanem a „harmadik szabályozórendszer”, a meridiánrendszer felhasználásával létesül.

A kezek és lábak reflex-ponjaiban meridiánok végződnek. A kézen és a lábon lévő pontok, ill. területek bizonyos szervekkel és funkciókörökkel vannak kapcsolatban, azok elváltozásait jelenítik meg. Mivel a lábak területeiről kiváltható reflexhatások 2,5-szer élénkebbek, mint a kézen, ezért a lábakat részesítjük előnyben.

Iratkozzon fel
Hírlevelünkre
Erdélyi Viktorné
véleménye
Évek óta járok ide masszázsra. Nagyon meg vagyok elégedve! Alapos, lekiismeretes munkát végeznek, magas szakmai ismeretekkel. Tiszta, hangulatos hely, ahol az ember teljes kikapcsolódást, nyugalmat, felfrissülést, gyógyulást kap. Amióta ide járok, nem érzem a fronthatást. Mindenkinek ajánlom!
Itt találsz meg bennünket