Szolgáltatásaink
Fizikoterápia
Testmasszázs

 

Mi a szelektív ingeráram kezelés?


Elektromos izomstimulációnak is nevezhetjük a szelektív ingeráram kezelést , ez egy elektroterápiás kezelési forma, ami izomstimuláción alapul. Elektromos árammal ingerlünk egy adott izmot, vagy izomcsoportot, ezért is lesz “szelektív” a terápia.

Mire jó a szelektív ingeráram?


Harántcsíkolt izmok stimulálására alkalmas ez a kezelési forma, ami elsősorban a tartó vázizmainkat jelenti. Ha valami miatt sérült a beidegzése, és bénult, vagy gyengült az izom, nagyon hatásos terápia lehet. A kezelő géptől, és a panasztól, vagy problémától függően alkalmazható még izmok lazítására, keringésjavításra is.

Milyen területekre alkalmazzák az ingeráramot?


Sokrétűen használható ez a terápia. A teljesség igénye nélkül; bénult arcizomra (Bell paresis), mozgásszervi műtétek utáni izom regenerációra, fájdalomcsillapításra, görcsös-spasztikus izmok oldására, idegsérülés utáni regenerációra.

Mikor nem ajánlott szelektív ingeráram kezelés?


Több olyan eset van, amikor viszont nem javasolt az elektromos izomstimuláció; nyílt seb, láz, friss törés, malignus tumor, kezeletlen magas vérnyomás, trombózis, vagy más érelváltozás esetén, gyulladással járó megbetegedések, esetleg várandósság, és vérzéssel járó állapotok felmerülésekor. Az utóbbi kettő viszont megfontolandó, mert ha az alhastól távoli területet akarunk kezelni, akkor megoldható.

 

 

Galvánáram kezelés

__________________________________________________________________________________

A fizioterápiában az elektromos áramot többféle módon használják a betegek kezelésére. Vannak kis- közép- és nagyfrekvenciáss kezelések. A kisfrekvenciás kezelések közül a galvánáram az egyik legrégebbi elektroterápiás kezelési módszer. 

 

Mire jó a galvánáram kezelés?____________________________________________________________________________________

Élettani hatásai közül kiemelhető a fájdalomcsillapító, keringésjavító és izomlazító hatása. Az elektródok helyzetétől függően van leszálló, vagy felszálló kezelés. Az idegek vezetése, ingerlékenysége megváltozik, a helyi vérbőség miatt javul az anyagcsere. Az iontoforézis során az elektromos áram segítségével gyógyszert juttatunk a bőrön keresztül a szervezetbe. Ilyenek a különböző vérbőséget fokozó anyagok, pl. a dionin, vagy a fájdalomcsillapító kenőcsök. 

 

Milyen területekre alkalmazzák a galvánáramot?_____________________________________________________________________________________

Fontosabb alkaImazási területei: idegfájdalmak, ideggyulladások, izomfájdalmak, ízületi fájdalmak, (teniszkönyök, golfkönyök stb), derékfájdalom.

 

Mikor nem alkalmazhatjuk a galván kezelést?___________________________________________________________________________________

Terhesség, lázas állapot, pacemaker esetén, súlyos bőrelváltozások, daganatos megbetegedések.

Áraink

 

Fizikoterápia - 1 

Egyféle fizikoterápiás kezelés (pl.: TENS, iontoforézis,szelektív-ingeráram,ultrahang).

1.500 Ft/alkalom

14.000 Ft/10 alkalmas bérlet

Fizikoterápia - 2

Két féle elektroterápiás kezelés. 

2800 Ft/alkalom

27.000 Ft/10 alkalmas bérlet.

 

IDŐPONTFOGLALÁS
Foglaljon online időpontot és
foglalásra 24 órán belül pontos időpontot adunk.
| Adatkezelési nyilatkozat
Foglalás megkezdése
Iratkozzon fel
Hírlevelünkre
| Adatkezelési nyilatkozat
1D,2D,3D műszempilla építés!
1D,2D,3D műszempilla építés!
Itt találsz meg bennünket
Weboldalunk sütiket használ a magasabb felhasználó élmény miatt.